ID DOGS RUN FREE PROJECT

The generously proportioned 82mq space is modeled after a black box theater with the main focus on the ceiling plane rather than on an actual stage. In addition to its function as a bar, the owners wanted to provide a space where people have access to new ideas in art and design outside the traditional context of a gallery or the academy. The ceiling plane is reserved for artists and designers to create site specific installations intended as annual fixtures revolving around the theme Mensch und Natur. The first installation was designed and built by the owners. It describes an inverted mountain landscape through the manipulation of a single geometric tile.

The patchwork of tiles shift in tone creating two interwoven color gradients. The landscape is multiplied by mirrors attached to the wall behind the bar counter. Below the ceiling, dark, unadorned surfaces are used to emphasize the presence of the ceiling installation. The walls are spackled with a blend of plaster and black house paint. The floor is poured asphalt. All furnishings are a mixture of steel and black MDF boards. The lighting is a flexible system of stage spots and construction strobes.

Project Name: If Dogs Run Free Project
Type: Bar Location: Vienna, Austria
Architects: Tzou Lubroth Architekten (www.tzoulubroth.com)
Design Team: Gregorio S. Lubroth, Chieh-shu Tzou
Graphic Design: Maria Prieto Barea (www.mariaprietobarea.com)
Completion Date: May 2012
Total Floor Area: 82 mq
Photography: Stefan Zenzmaier Jochen Fill

 

TLA_IDRF_A_Pic09

 

TLA_IDRF_A_Pic02

 

TLA_IDRF_A_Pic03

 

TLA_IDRF_A_Pic04

TLA_IDRF_A_Pic05

TLA_IDRF_A_Pic06

TLA_IDRF_A_Pic07

TLA_IDRF_A_Pic09

TLA_IDRF_A_Pic13

 

TLA_IDRF_B_Diagram3

 

TLA_IDRF_B_Diagram1

 

TLA_IDRF_B_Diagram4

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Pan-gyo-2

Hi-Macs dresses Pan-yong residence

China-Wood_by-Xiazhi-1

China Wood Sculpture Museum