artwork-nero-r-750x1500

Childcare Facilities in Boulay by Paul Le Quernec are not intended for children but babies

Childcare Facilities in Boulay by Paul Le Quernec are not intended for children but babies

childcare_evidenza

The interior of the building is all around a highly protected circular central space. Children’s spaces gravitate and converge around this centre. Crossed views between each part of the building, are centrifugal and centripetal. The surveillance and the security are thus at the maximum level.

Childcare Facilities in Boulay by Paul Le Quernec are not intended for children but babies, which conditions the behavior and the sensitivity of the parents and the staff. In our opinion, the infants’ fragility and need of protection and care should be taken into consideration and so integrated in the architecture. That is why they have chosen to develop a uterine concept, which has only been possible thanks to the unrestricted urban setting. The interior of the building is all around a highly protected circular central space. Children’s spaces gravitate and converge around this centre. Crossed views between each part of the building, are centrifugal and centripetal. The surveillance and the security are thus at the maximum level. At the very center of the building, the circus tent-like wooden structure ends with a 3 meters wide vaulted ceiling made of polycarbonate, which ensures that the daylight may be provided during the entire day.

ph. Courtesy of Paul Le Quernec

 

childcare_03

childcare_01

childcare_02

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

lines-drawings

MagazineREM intervista Peter Wilson

framinghouse_04

Japanese family home by FORM/Kouichi Kimura Architects